Bezlepková bublanina s měruňkami
13.07.2019
I člověk, který nemusí jíst bezlepkově ze zdravotních důvodů si může jednou za čas dopřát bezlepkové jídlo a proč? Jednoduše odlehčíte organismu a navíc si pochutnáte :-) Tak jdem na to?
Suroviny:
- 150 g čirokové mouky
- 100 g kokosové mouky
- 70 g třtinového cukru
- 1 čl jedlé sody
- 1 čl vinného nebo jablečného octa
- 2 ks vajec
- 1 hrnek mléka + podle potřeby 0,5 hrnku kokosového oleje
- Ovoce na ozdobu
- Kokos na plech
Postup:
Předehřejte troubu na 180°. Smíchejte suché suroviny kromě cukru. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a z bílků sníh. Mokré suroviny vmíchejte do vyšlehaných žloutků, přidejte suché suroviny a na závěr sníh. Můžete lehce naředit. Konzistence je tužší. Ovoce nakrájejte na menší kousky. Plech vymažte olejem a vysypte kokosem, nalijte těsto a posypte ovocem a pečte cca 25-30 minut (podle trouby, kontrolujte špejlí).
Tak jdete do toho? Pokud jo, dejte vědět, jak vám chutnalo.