Celozrnné jablečné lívance

18.03.2019

Nejlepší lívance, které jsem kdy udělala! Jsou nadýchané, vláčné a chutnají božsky studené i teplé. 

Suroviny:

  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 ks vajec
  • 300 g jablek
  • 30 g kokosového/třtinového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 čl skořice
  • 1 hrnek mléka

Postup:

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a skořicí a vše spojte se žloutky vymíchanými s cukrem a mlékem. Bílky vyšlehejte do sněhu, jemně zamíchejte do směsi. Jablka oloupejte a nastrouhejte na jemno a opět vmíchejte.

Na pánvi na kokosovém oleji tvořte lívance.

Ozdobit je můžete tvarohem, povidli, skořicí nebo kvalitní marmeládou.





Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky