Celozrnné jablečné lívance
18.03.2019
Nejlepší lívance, které jsem kdy udělala! Jsou nadýchané, vláčné a chutnají božsky studené i teplé.
Suroviny:
- 150 g celozrnné špaldové mouky
- 2 ks vajec
- 300 g jablek
- 30 g kokosového/třtinového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 čl skořice
- 1 hrnek mléka
Postup:
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a skořicí a vše spojte se žloutky vymíchanými s cukrem a mlékem. Bílky vyšlehejte do sněhu, jemně zamíchejte do směsi. Jablka oloupejte a nastrouhejte na jemno a opět vmíchejte.
Na pánvi na kokosovém oleji tvořte lívance.
Ozdobit je můžete tvarohem, povidli, skořicí nebo kvalitní marmeládou.