Celozrnný drobenkový koláč s ovocem

27.05.2019

Každý máme nějakou svou ověřenou klasiku a pro mě se jí stal tenhle luxusní vlhký koláček. Možná pro jeho jemně karamelovou chuť díky zkaramelizovanému kokosovému cukru v drobence, možná kvůli trochu trpkým meruňkám, které se s tím skvěle doplňují! Mňam!

Suroviny:

Korpus: 

  • 180 g hladké špaldové mouky
  • 50 g kokosového cukru
  • špetka soli
  • 2 čl prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 200 g tvarohu
  • 100 ml mléka
  • vanilkové aroma/lusk/vanilkový cukr

Postup:

Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte postupně tvaroh, který taky zašleháte, mléko a následně sypké suroviny. Dejte do vymazané a vysypané formy na koláč. 

Suroviny na drobenku:

  • 70 g třtinového cukru
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 70 g špaldové mouky
  • 70 g másla/přepuštěného másla
  • 1 čl skořice
  • Na ozdobení: švestky třešně, meruňky, 

Postup:

Vločky použijte jemné nebo je ještě pomelte. Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu, aby se vám s ním dobře pracovalo. Vše smíchejte prsty a vytvořte drobenku. Na korpus rozprostřete ovoce, posypte drobenkou a pečte v troubě předehřáté na 170° do zlatova podle výšky těsta cca 35 minut.

Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky