Celozrnný drobenkový koláč s ovocem
27.05.2019
Každý máme nějakou svou ověřenou klasiku a pro mě se jí stal tenhle luxusní vlhký koláček. Možná pro jeho jemně karamelovou chuť díky zkaramelizovanému kokosovému cukru v drobence, možná kvůli trochu trpkým meruňkám, které se s tím skvěle doplňují! Mňam!
Suroviny:
Korpus:
- 180 g hladké špaldové mouky
- 50 g kokosového cukru
- špetka soli
- 2 čl prášku do pečiva
- 1 vejce
- 200 g tvarohu
- 100 ml mléka
- vanilkové aroma/lusk/vanilkový cukr
Postup:
Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte postupně tvaroh, který taky zašleháte, mléko a následně sypké suroviny. Dejte do vymazané a vysypané formy na koláč.
Suroviny na drobenku:
- 70 g třtinového cukru
- 50 g jemných ovesných vloček
- 70 g špaldové mouky
- 70 g másla/přepuštěného másla
- 1 čl skořice
- Na ozdobení: švestky třešně, meruňky,
Postup:
Vločky použijte jemné nebo je ještě pomelte. Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu, aby se vám s ním dobře pracovalo. Vše smíchejte prsty a vytvořte drobenku. Na korpus rozprostřete ovoce, posypte drobenkou a pečte v troubě předehřáté na 170° do zlatova podle výšky těsta cca 35 minut.