Cuketová ,,pizza" alá Itálie

08.09.2019

Cuketa je naprosto univerzální surovinou a to na ní miluju! Pokud chcete trovhu odlehčit jídelníček, je alternativa pizzy z cukety super. Nechutná jako pizza, je tospíš velká cuketová placka, kterou si ozdobíte tak, že je prostě luxusní a netradiční! A hlavně bez zbytečného smažení :-)

Suroviny:

  • 1 velká cuketa nebo 2 malé
  • 1 ks vejce
  • 100 g sýra
  • Sůl, pepř, bylinky

Na ozdobu:

  • Rajčatové sugo na potření
  • Mozzarela 1 balení ▫️100 g sušené šunky
  • 1 ks rajčete
  • 2-3 žampiony
  • Červená paprika
  • Černé olivy
  • Čerstvá bazalka

Postup:

Cuketu nastrouhejte na jemno, můžete i se slupkou a posolte. Nechte 10 minut pustit vodu a vymačkejte ji, nejlépe utěrkou. Smíchejte se sýrem nastrouhaným na jemno, vajcem a kořením. Na plech si připravte pečící papír a rovnoměrně rozvrstvěte směs do požadovaného tvaru o výšce max 0,5 cm. Pečte v předehřáté troubě cca 15 minut na 190°. Mezitím si připravte a nakrájejte suroviny na ozdobu. Placku vyndejte z trouby, ozdobte vším, kromě bazalky a pečte podle potřeby minimálně 5 minut.

Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky