Dýňové cizrnové curry s kokosovým mlékem
Podzim je ideální pro teplé směsi z jednoho hrnce, které zahřejou a zasytí. A na to se skvěle hodí právě cizrnové curry s kokosovým mlékem, do kterého jsem přidala dýni hokaido a cherry rajčátka. Můžete ho podávat s rýží samotné nebo se k němu fantasticky hodí krevetky, losos nebo bílé maso. Krevetky jsem koupila v obchůdku Ocean48 předvařené, takže stačilo jen očistit a orestovat na pánvi na ghí a pokapat citronem.
Suroviny na 4 porce:
- 1/2 dýně hokaido
- 260 g nakládané cizrny
- 8 ks cherry rajčat
- 2 ks červené cibule
- 2 čajové lžičky červeného curry
- 2 cm zázvoru
- chilli podle chuti
- 2 čajové lžičky kurkumy
- 2 polévkové lžíce ghí
- 1 malá plechovka kokosového mléka
- 50 ml vody
Postup:
Dýni hokaido očistěte a nakrájejte na menší kousky, můžete orestovat na pánvi, troubě na 180° nebo horkovzdušné fritéze cca 15 minut. Během toho si na drobno nahkrájejte cibule a zázvor, orestujte na pánvi, přidejte cherry rajčata nakrájená na čtvrtky a nechte chvíli restovat. Přidejte koření, dvě minutky ovoňte na pánvi, přidejte cizrnu a dýni a podlijte kokosovým mlékem a osolte. Podle potřeby přidejte vodu a povařte cca 10 minut.