Dýňové cizrnové curry s kokosovým mlékem

19.10.2019

Podzim je ideální pro teplé směsi z jednoho hrnce, které zahřejou a zasytí. A na to se skvěle hodí právě cizrnové curry s kokosovým mlékem, do kterého jsem přidala dýni hokaido a cherry rajčátka. Můžete ho podávat s rýží samotné nebo se k němu fantasticky hodí krevetky, losos nebo bílé maso. Krevetky jsem koupila v obchůdku Ocean48 předvařené, takže stačilo jen očistit a orestovat na pánvi na ghí a pokapat citronem.

Suroviny na 4 porce:

  • 1/2 dýně hokaido
  • 260 g nakládané cizrny
  • 8 ks cherry rajčat
  • 2 ks červené cibule
  • 2 čajové lžičky červeného curry
  • 2 cm zázvoru
  • chilli podle chuti
  • 2 čajové lžičky kurkumy
  • 2 polévkové lžíce ghí
  • 1 malá plechovka kokosového mléka
  • 50 ml vody

Postup:

Dýni hokaido očistěte a nakrájejte na menší kousky, můžete orestovat na pánvi, troubě na 180° nebo horkovzdušné fritéze cca 15 minut. Během toho si na drobno nahkrájejte cibule a zázvor, orestujte na pánvi, přidejte cherry rajčata nakrájená na čtvrtky a nechte chvíli restovat. Přidejte koření, dvě minutky ovoňte na pánvi, přidejte cizrnu a dýni a podlijte kokosovým mlékem a osolte. Podle potřeby přidejte vodu a povařte cca 10 minut. 

Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky