Dýňové lívance
15.09.2019
Vracím se ke svým starým receptům s úmyslem je znovu uvařit a přefotit. Moje dýňové lívance jsou jeden ze stovek z nich a je naprosto TOP! Dýně má pořád svůj čas a v kombinaci s perníkovým kořením? Super start podzimního dne!
Já jsem s příchodem podzimu začala zase zařazovat koření, které má zahřívací vlastnosti. A proto i v pozadí můžete vidět krabičku koření od @sonnentor.cz Aladinovo koření do kávy, ve kterém je skořice, zázvor, nové koření, hřebíček, vanilkový prášek a muškátový květ. Není to spolupráce😁 Jen mi vážně v kafi chutná! Zkuste si do kávy některé z nich přidat, nebo si kupte přímo od Sonnetoru :-)
- Recept na dýňové lívance (10 ks cca) :
- 180 g dýně hokaido
- 100 g špaldové celozrnné mouky
- 2 vejce
- 130 ml mléka
- 1 čl prášku do perníku
- 1 čl perníkového koření
- 1 pl kokosového cukru (nemusí být)
Dýni vydlabejte, umyjte a nastrouhejte na jemno. Smíchejte dohromady s mokrými surovinami a na závěr vmíchejte suché. Pečte na pánvi.