Filet ze pstruha s citronovou solí, restované brambory, kešu majonéza
26.08.2019
Rybky jsou už pravidelnou sočástí mého jídleníčku, zkouším je připravit různě, ale s čerstvými brambůrkami, řeřichou a na másle dělané jsou jednoduše klasika! Filet ze pstruha můžete oddelit ideálně po upečení celé rybky, vy zručnější klidně před :-) Kešu majonéza byl pokus, který jsem zkusila z kešu mouky. Jsem spíš pro klasiku, ale proč ně :-)
Suroviny:
- Pstruh duhový
- Nové brambory
- Ghí
- Citronová sůl (sůl a citron)
- Řeřicha
Postup:
Rybu si očistěte a ochuťtě ideálně citronovou solí. Případně posolte a pokatejte venk i uvnitř cca 1/2 citronu. Na pánvirozpusťte ghí a rybu z obou stran opečte cca 10-15 minut podle velikosti ryby. Pokud máte filety, bude doba přípravy kratší. Brambůrky si uvařte, slijte vodu a vraťte je zpět do hrnce, kde k nim přidekte trochu ghí nebo másla a chvíli orestujte a přidejte bylinku.