Jáhlové raffaello kuličky
23.02.2019
Suroviny:
- 150 g jáhel
- 100 g kokosu + na obalení
- Plechovka kokosového mléka
- Sladidlo podle chuti
- Mandle loupané
Postup:
Jáhly propláchněte důkladně horkou vodou a dejte vařit s kokosovým mlékem. Vařte 25 minut a v průběhu míchejte a přilévejte po troškách vodu, aby se jáhly nepřipálily. Nechte vychladnout. Po vychladnutí rozmixute a přidej kokos (doporučuji přidávat menších dávkách a postupně vmíchávat, aby vyhovovala konzistence těsta). Dochucujte jsem až po smíchání těsta a kokosu - těsto dostane trochu jinou chuť. Když je perfektní a přesně podle vaší chuti, tak tvořte kuličky a dovnitř zabalte mandličku. Těsto působí mastněji, ale po chvilce v lednici mají kuličky perfektní "tvrdost":-)