Krémová chřestová polévka

01.05.2019

Když by se mě někdo zeptal, co miluju na jarní kuchyni, tak je to její rozmanitost, možnost surovin, které jindy nejsou. Jako jsou různé jedlé kvítky a hlavně chřest. Vyzkoušejte například tuhle krémovou polévku s jarní cibulkou. Je výborná!

Suroviny: (2 porce)

  • 5 ks zeleného chřestu
  • 1 ks smetana na vaření
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 polévkové lžíce ghí
  • 300 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • Mletý kmín
  • Sůl (například růžová sůl)
  • Čerstvý černý mletý pepř

Postup:

Zelený chřest stačí opláchnout a ulomit jeho spodní tvrdou část - ulomí se v tom pravém místě, takže nemusíte odhadovat. Není potřeba ho loupat. Nakrájejte ho na menší části. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a mírně orestujte na ghí. Přidejte vodu nebo vývar, osolte, okmínujte, přidejte chřest a přiveďte k varu. Vařte cca 15 minut do změknutí. Můžete pár kousků vyndat a zbytek rozmixujte do hladka. Přidejte smětanu podle konzistence a chuti, lehce prohřejte, dochuťte.

Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky