Low carb tvarohová roláda z kešu mouky s jahodami

07.07.2019

Roláda je ideální dezert na léto - je rychle hotová, osvěží a můžete do něj zpracovat oblíbené letní ovoce. Pro tuhle roládku jsem zvolila jahody, které super fungují s tvarohem a chutnají i mojí Natálce.

Díky spolupráci s Bezva musli jsem dostala na vyzkoušení kešu mouku a úkol zněl jasně - udělat z ní desert :-) Tak tady máte recept! použít můžete jakoukoliv jinou ořechovou mouku.

Recept:

Ingredience na korpus 

  • 70 g kešu mouky
  • 5 vajec
  • 3 PL sladidla
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • Špetka soli

Ingredience na krém:

  • Tučný tvaroh (kostka)
  • 10 ks jahod
  • Sladidlo dle chuti

Postup:

Oddělte bílky od žloutků. Do bílků přidejte špetku soli a jednu polévkovou lžíci sladidla a vyšlehejte do sněhu. Žloutky vyšlehejte do pěny se sladidlem, přidejte ořechovou mouku a prášek do pečiva. Opatrně vmíchejte bílky, rozprostřete směs na plech s pečícím papírem a pečte na 170° 15 minut. Po po upečení přesuňte pečící papír s kospusem na vlhkou utěrku a zarolujte. Nechte vychladnout.
Tvaroh umixujte s cca pěti ks jahod a ochuťte a dejte do lednice. Zbytek jahod nakrájejte na drobno.
Po vychladnutí korpus potřete krémem, posypte jahodami a zarolujte 

Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky