Low carb tvarohová roláda z kešu mouky s jahodami
Roláda je ideální dezert na léto - je rychle hotová, osvěží a můžete do něj zpracovat oblíbené letní ovoce. Pro tuhle roládku jsem zvolila jahody, které super fungují s tvarohem a chutnají i mojí Natálce.
Díky spolupráci s Bezva musli jsem dostala na vyzkoušení kešu mouku a úkol zněl jasně - udělat z ní desert :-) Tak tady máte recept! použít můžete jakoukoliv jinou ořechovou mouku.
Recept:
Ingredience na korpus
- 70 g kešu mouky
- 5 vajec
- 3 PL sladidla
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- Špetka soli
Ingredience na krém:
- Tučný tvaroh (kostka)
- 10 ks jahod
- Sladidlo dle chuti
Postup:
Oddělte bílky od žloutků. Do bílků přidejte špetku soli a jednu polévkovou lžíci sladidla a vyšlehejte do sněhu. Žloutky vyšlehejte do pěny se sladidlem, přidejte ořechovou mouku a prášek do pečiva. Opatrně vmíchejte bílky, rozprostřete směs na plech s pečícím papírem a pečte na 170° 15 minut. Po po upečení přesuňte pečící papír s kospusem na vlhkou utěrku a zarolujte. Nechte vychladnout.
Tvaroh umixujte s cca pěti ks jahod a ochuťte a dejte do lednice. Zbytek jahod nakrájejte na drobno.
Po vychladnutí korpus potřete krémem, posypte jahodami a zarolujte