Makovník se švestkami a ořechovou drobenkou

08.09.2019

Koupila jsem si nové zlaté doplňky na focení :-) Tak jsem je hned využilapři focení tohohle krasavce! Mák je surovina opravdu hodně bohatá na vápník, což je nejen dobrá zpráva pro naše kosti, ale taky zuby. Ve velkém množství v něm najdete hořčík, fosfor a železo. Obsahuje vhodné množství omega - 6 a omega- 3 mastných kyselin, což je dobré pro náš cholesterol. Ve výčtu bych mohla pokračovat dál a dál... :-) Prostě ho zkuste!

Suroviny na těsto :

  • 2 vejce
  • 50 g oleje
  • 200 g mletého máku
  • 150 g třtinového cukru/jiné sladidlo
  • 300 g špaldové mouky( možno i celozrné)
  • Prášek do pečiva
  • Hrnek mléka

Suroviny na drobenku:

  • 50 g kokosového cukru
  • 30 g jemných ovesných vloček
  • 30 g špaldové mouky
  • 50 g oblíbených hrubě mletých ořechů
  • 70 g ghí
  • 2 čl skořic

Postup:

Vyšlehejte vejce s cukrem a olejem, přidejte mletý mák a polovinu připraveného množství mléka. Do vzniklé hmoty vmíchejte mouku s práškem do pečiva a zbytek mléka, případně ještě trochu mléka pokud je těsto moc husté. Rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Suroviny na drobenku spojte dohromady aby měla drobivou konzistenci. Švetsky vypeckujte, rozkrájejte a poklaďte na těsto. Posypejte drobenkou a pečte ve vyhřáté troubě na 150-160 °C cca 20 - 25 minut.

Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky