Nadýchané banánové lívance s tvarohem a lyofilizovaným ovocem

24.02.2019

Suroviny (6 ks)

  • 1 ks velký zralý banán
  • 1 ks vejce
  • 30 g špaldové mouky (i jiné)
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečení (bez fosfátů)
  • Kokosový olej nebo jiný tuk na pečení

Postup:

Banán oloupejte a rozmačkejte vidličkou. Pokud možno nemixujte - zbytečně směs zřídne a lívance nejsou tak nadýchané. Zapracujte vidličkou vajíčko a na závěr mouku s kypřícím práškem. Pečte na rozpálené pánvi na mírnější stupeň. Mají větší tendenci se připálit. Otáčejte, když uvidíme v lívancích ,,bublinky", tak poznáte, že je lívaneček propečený a půjde lépe otočit.

Výborně chutná s tvarohem, můžete do něj také vmíchat rozmačkaný banán. Ale i klasika s marmeládou nebo ovocem a čokoládou... Nikdy nezklame!

Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky