Nadýchané banánové lívance s tvarohem a lyofilizovaným ovocem
24.02.2019
Suroviny (6 ks)
- 1 ks velký zralý banán
- 1 ks vejce
- 30 g špaldové mouky (i jiné)
- 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečení (bez fosfátů)
- Kokosový olej nebo jiný tuk na pečení
Postup:
Banán oloupejte a rozmačkejte vidličkou. Pokud možno nemixujte - zbytečně směs zřídne a lívance nejsou tak nadýchané. Zapracujte vidličkou vajíčko a na závěr mouku s kypřícím práškem. Pečte na rozpálené pánvi na mírnější stupeň. Mají větší tendenci se připálit. Otáčejte, když uvidíme v lívancích ,,bublinky", tak poznáte, že je lívaneček propečený a půjde lépe otočit.
Výborně chutná s tvarohem, můžete do něj také vmíchat rozmačkaný banán. Ale i klasika s marmeládou nebo ovocem a čokoládou... Nikdy nezklame!