Nadýchané dýňové muffiny

10.10.2019

Opět a znova se mi potvrdilo, že jedny z mých nejlepších receptů vzniknou úplnou náhodou! Tentokrát když jsem se rozhodla, že si upeču na druhý den do práce k svačině muffiny. Pak jsem v lednici objevila půlku malé dýně ze zahrádky a bylo jasno. Uvařila jsem dýni, umixovala pyré a ...zjistila, že nemám vejce ani mlíko.. jo :-D I to se stává. A tak nastala velká improvizace a vzniklo něco neuvěřitelně luxusního! Když vynecháte med, je to vegan recept. Tak už se jdeme pustit do toho receptu :-)

Suroviny na 6 ks:

  • 200 g dýně hokaido
  • 50 g špaldové celozrnné mouky
  • 50 g špaldové hladké mouky
  • 1 PL kokosového/třtinového cukru
  • 1 čl skořice
  • 1 čl perníkového koření
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1 PL medu
  • 1 PL kokosového oleje
  • 1 PL mandlového másla

Postup:

Nejdříve si vydlabejte a umyjte dýni, nakrájejte na menší kousky a dejte vařit do změknutí cca 5-10 minut podle velikosti. Vodu slijte a nechte schladnout. Po-té rozmixujte na pyré, vmíchejte kokosový olej, mandlové máslo a med. Sypké suroviny smíchejte ve vedlejší míse, a pak spojte s mokrou směsí a vytvořte těsto. Troubu si předehřejte na 180° a připravte formičky na muffinky. Směs dejte maximálně do 3/4 formičky a pečte cca 25 minut, kontrolujte špejlí.

Chutnají luxusně samotné, ale také polité hořkou čokoládou případně potřené domácí marmeládou.


Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky