Plněné zapečené žampiony
Žampiony můžete naplnit naprosto podle fantazie a hotové jsou za necelých 20 minut. Výborné jsou jak jako hlavní chod, tak i svačina nebo chuťovka na party či oslavu.
Suroviny (2 porce):
- 6 ks velkých žampionů (krémových)
- 2 ks vajec
- 100 g slaniny
- 2 ks červené papriky (menší, nebo 1 ks velké)
- 50 g sýra (atromatický, niva, ...)
- Drcený kmín, sladká paprika, bazalka...
- Sůl, pepř
Žampiony vydlabejte velmi opatrně lžicí, vydlabanou část nakrájejte na menší kousky. Slaninu a papriku nakrájejte na kostičky a spolu se zbytky žampionů orestujte na tuku na pánvi, ochuťte ji kořením. Směs přendejte do mísy a nechte schladnout. Sýr nastrouhejte na jemno a rozehřejte troubu na 200°C. Když je směs chladnější, rozklepněte do ní vejce a smíchejte sýr, trochu si nechte na posypání v závěru pečení. Vše spojte v jednotnou směs a naplňte jí žampiony. Na plech dejte pečící papír, dejte na něj žampiony a pečte v troubě 15 minut. Posypte zbytkem sýra a nechte zapéct ještě 5 minut. Žampiony pustí vodu, ale toho se nelekněte :-) Budou vynikající!
Můžete je sníst samotné, s bramborami nebo pečivem.