Tradiční zelňačka s bramborami

16.11.2019
Víte co je fermentace? Ne? Ale jo... Víte! Kvašení😉 Tenhle způsob konzervace potravin je jeden z nejstarších a zároveň má spoustu podob a zdravotních benefitů! 👌 Je lépe stravitelné a uchovává v sobě spoustu živin, vitamínů, antioxidantů, zlepšuje imunitu. Což se v tomhle ročním období hodí, no ne? 

Suroviny: 

  • 250 g kysaného zelí
  • 3 ks brambor
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 čl mleté sladké papriky
  • Kmín
  • Sůl, pepř
  • 1 PL ghí/sádla
  • 1 PL celozrnné hladké mouky

Postup:

Zelí dejte vařit do 1 litru vody spolu s bobkovým listem, novým kořením, kmínem a solí. Vařte cca 30 minut do změknutí. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k zelí. Vedle v hrnci rozpusťte tuk, přidejte mouku a sladkou papriku a vytvořte jíšku, kterou vmícháte do polévky a provaříte, dokud brambory nezměknou. Dochuťte solí a pepřem a můžete podávat. Pokud na vás bude moc kyselá, přidejte lžičku cukru. Pokud chcete hustší polévku, stačí párkrát promixovat tyčovým mixérem.

Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky