Vepřový houbový guláš s polentovým knedlíkem

21.09.2019

Při dnešní procházce lesem jsme posbírali pár krásných kousků a uvažovali, co z nich🤔 Napadl nás houbový guláš. A že jsem včera koupila v @ocean48.cz polentu, udělala jsem z ní jako přílohu polentový knedlík. No co vám budu povídat... Luxus!

Co potřebujete na čtyři porce:

Suroviny na guláš:

  • 500 g vepřové plece
  • 10 větších hub
  • 50 g slaniny
  • 2 ks cibule
  • 1 PL sušeného česneku nebo 1 stroužek čerstvého
  • 1 PL majoránky
  • 3 PL sladké papriky
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl a pepř
  • ghí/olej
  • 5 PL celozrnné špaldové mouky (zahuštění)

Suroviny na polentový knedlík:

  • 250 g instatní polenty
  • sůl
  • bylinky

Na začátek uvařte polentu podle návodu. Uvařenou polentu dejte do hrnečů a nechte schladnout a zatuhnout. Můžete si ho připravit dopředu, čím víc vychladne, tím bude pevnější. Ohřát ho můžete v mikrovlnce nebo nakrájený na plátky na pánvi. 

Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na tuku, slaninu nakráejte na kostičky a přidejte k cibuli. Nechte restovat, čím tmavší bude cibule, tím tmavší bude omáčka. Přidejte očištěné a nakrájené maso a nechte ze všech stran zatáhnout. Přidejte koření, sůl a pepř a posypte cca 1 PL mouky a chvíli restujte vše dohromady. Přidejte houby nakrájené na drobno. Podlijte vodou cca 1-5 litro, přikryjte pokličkou a vařte cca 20 minut v papiňáku nebo 40 minut v normálním hrnci. Mouku smíchejte s trochou vody, aby vznikla tekutější konzistence a opatrně vmíchejte pomocí metličly do omáčky. Nechte provařit 5-10 minut do zhoustnutí za pravidelného míchání.


Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky