Žampiónový krém

06.04.2019

Miluju polévky a krémové obzvlášť! Houbový krém si dávám ráda v restauracích, jednu luxusní dělají vHradci Králové v Cook&Look :-) Ale vzhledem k tomu, že houby nejsou celoroční záležitost, rozhodla jsem se udělat ho z žampiónů, mléka a smetany.

Suroviny (4 porce)

  • 1 balení žampionů
  • 1 bílá cibule
  • 500 ml mléka
  • 1-2 lžíce špaldové mouky
  • 100 ml smetany na vaření
  • ghí
  • sůl, pepř, petrželka
  • parmazán (nemusí být)

Postup:

Cibuli nakríjejte na drobno, žampiony pokrájejte na mensí kousky. Na dvou lžících ghí orestujte cibulku, až zeskovatí přidejte žampiony, orestujte je, osolte a opepřete. Zaprašte moukou, ještě chvíli restujte a zalijte mlékem, mírně vařte dokud houby nezměknou - cca 10 minut. Přidejte smetanu, rozmixujte a je hotovo :-)



Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky