Žampiónový krém
06.04.2019
Miluju polévky a krémové obzvlášť! Houbový krém si dávám ráda v restauracích, jednu luxusní dělají vHradci Králové v Cook&Look :-) Ale vzhledem k tomu, že houby nejsou celoroční záležitost, rozhodla jsem se udělat ho z žampiónů, mléka a smetany.
Suroviny (4 porce)
- 1 balení žampionů
- 1 bílá cibule
- 500 ml mléka
- 1-2 lžíce špaldové mouky
- 100 ml smetany na vaření
- ghí
- sůl, pepř, petrželka
- parmazán (nemusí být)
Postup:
Cibuli nakríjejte na drobno, žampiony pokrájejte na mensí kousky. Na dvou lžících ghí orestujte cibulku, až zeskovatí přidejte žampiony, orestujte je, osolte a opepřete. Zaprašte moukou, ještě chvíli restujte a zalijte mlékem, mírně vařte dokud houby nezměknou - cca 10 minut. Přidejte smetanu, rozmixujte a je hotovo :-)