Žitná velikonoční nádivka s tempehem

23.03.2019

Tradičních Velikonočních receptů je hodně, ale nádivka patří mezi nejtradičnejší z nich. Obvykle se dělá z bílého pečiva, uzeného, bylinek a vajec.

Suroviny:

  • 4 ks žitného rohlíku
  • 200 ml mléka
  • 190 g uzeného tempehu
  • 1 ks červené cibule
  • 3 ks vajec
  • Svazek čertvých ředkviček
  • Čerstvá petržel
  • 1 ks jarní cibulky (zelená i světlá část)
  • Muškátový oříšek
  • Sůl, pepř
  • Řepkový olej

Postup:

Jako první nakrájejte pečivo na menší kostky a nechte namočené v mléce. Pečivo je nejlepší z druhého dne. Cibuli nakrájejte na jemno, tempeh na menší kostky a společně orestujte na pánvi na oleji, odstavte. Ředkvičky očistěte a pokrájejte na kostičky stejně velké jako tempeh, bylinky nasekejte. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh. V míse smíchejte tepmeh s cibulí spolu s ředkvičkami, bylinkami a žloutky. Přidejte namočené pečivo, sůl pepř a trochu muškátového oříšku. Na závěr vmíchejte opatrně sníh z bílků. Silikonové formy na muffiny vymažte trochu olejem nebo ghí, naplňte směsí a pečtě v předehřáté troubě cca 25 minut na 180°.

Fit&food with Luci @fitfoodwithluci
Všechna práva vyhrazena 2019
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky